golly&bossy

ponedjeljak, 21.05.2012.

golly&bossy idu na pivo

Dragi Naši,
Jedva smo dočekali novu izložbu u Etnografskemu muzeju pod nazivom Idemo na pivo. Ne zato što smo oduševljeni pivopija nego zato što Entografski ne može falit.
Inače, min i pivo dijelimo odnos ljubavi i mržnje. Na momente nam je bezveze, na momente nam jedino pivo može utažit žeđ (klik). Ali inače, uvik smo više za bevandu.

Odma na početku izložbe definicija. Pivo je namijenjeno punoljetnim građanima. Da ne bi bilo nismo znali.
Photobucket

Sastojci piva. Ne znamo jesu li ovo pravi omjeri, pretpostavljamo da jesu. S lijeva na desno: ječam, voda, hmelj i pivski kvasac.
Photobucket

Ali, pivo ne mora bit samo od ječma. U Africi ga činu od banane, u Japanu od slatkega krumpira, u Engleskoj od nikega voća, zaboravili smo kojega. Ta piva nemaju hmelja, pa nemaju ni gorčine.
Photobucket

Naučili smo da je pivo nakon vode i mlijeka najstarije piće. U zoru civilizacijje to je bila važna namirnica – tekući kruh.
To nas je sjetilo razgovora naših prijatelja:
- Znaš da je velika piva ima sve sastojke kako pola struce kruha.
- Onda san ja jučer izi... ...7 struca kruha.
- Divjače, kako možeš sami kruh jist?!
Photobucket

Stav Grka prema pivu i barbarima:
Photobucket

Ali, što Platon ima reć na to?
Photobucket

Ovo nam je super. Imaginarni stol za pivopije iz raznih vremena, s pripadajućim grickalicama. Od naprijed i onda u smjeru suprotnom od kazaljke na satu: čaša za pijenje piva iz Vučedola s zrnima ječma, keramička krigla iz češkog Krumlova iz 20. st i kruh., vrč za pivo iz 19. st. i perec. I na kraju 21. stoljeće u Hrvatskoj, limenka, čips i štapići. Da, sponzor izložbe je Karlovačka pivovara.
Photobucket

Zato su tu donirane patike koje je Žera iz Crvene Jabuke nosi na turneji Karlovačko live. Bezveze.
Photobucket

Ali čokoladna torta s crnim pivom ni bezveze. Nismo je probali, samo su recepti, ali po svemu što ide unutra ne može bit loša.
Photobucket

Pozivamo čitatelje da ispeču ovu tortu i pozovu nas na nju. Mi donosimo pivo :)
Photobucket

A na kraju smo najveći dil vrimena proveli gledajući sve one genijalne reklame za Karlovačko što su ih činile naše kolege iz BBDO-a. Nema više takijeh reklama, a-a.






Jedna super stvar ove izložbe je da je otvorena do 8. Pa boguhvala da su se muzeji prilagodili radnom vrimenu radnega naroda. I ima još i degustacija piva i predavanja i svašta. I portir je ljubazan i uvik spreman za našalit se. Svakako za ne propustit.
Photobucket

Obavezni pogled u knjigu gostiju
Photobucket


U očekivanju da Etnografski učini izložbu o bevandi Min vas pozdravljamo

Vaši

P.S. Skužajte što su slike mutne, ovo smo s mobitelom slikavali. Očito ćemo morat nabavit novi mobitel da možemo slikavat poštene slike za blog.

- 20:15 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #