golly&bossy

četvrtak, 23.09.2010.

golly&bossy i Adrian Mole

Dragi Čitatelji i Obožavatelji,

tako smo jedan dan šetali knjižarom i oko nam je zapelo na Adrianu Molu i oružju masovnog uništenja. Dios mio, Adrian Mole je izroni iz tame prošlosti i sjetili smo ga kako smo ga čitali ki dite dok je on bi u pubertetu i zaljubljen u Pandoru i mater i otac su mu se ništo rastavili. Ali od tada nismo ga ni čuli ni vidili.

A u Masovnom uništenju Adrian ima 34 godine, dvoje dice od kojih je jedan sin u vojsci u Iraku, a drugi s materon u Nigeriji. I još uvik je zaljubljen u Pandoru. To je pisalo na omotu knjige i momentalno smo je odlučili kupit.

I šviknuli. Adrian Mole je s godinama bolji nego ikad. A život mu je i dalje sapunica. Ima sina Glenna kojega je dobi iz mladenačke avanture sa Sharon Bott. Koja je u međuvremenu izrodila masu dice s različitim očevima. Drugi Adrianov sin William je iz braka s nigerijskom princezom i nasljednicom nigerijskog carstva traktora. U dugovima je jer želi bit intelektualac koji živi u fensi stanu i pije espresso svako jutro. A Pandora je u vladi Tonyja Blaira i tečno govori mandarinski, srpsko-hrvatski, ruski i još par egoztičnih jezika.

Uglavnom genijalno. I zato smo odlučili ponovno se upoznat s Adrianom i naručili smo cili komplet. Koji nas je dočeka ovo lito kad smo došli u Stari Kraj.

Evo škatula. Ovde smo skakali od sriće.
adrian mole,golly&bossy

Otvorena škatula, Adrian se nazire.
adrian mole,golly&bossy

I evo svih 7 knjiga.
adrian mole,golly&bossy

Cilo lito smo ga čitali. Pratili smo ga od srednje skule, onda je on prati Pandoru na Oxford i tamo naša posal. Naravno, ni se uspi upisat na Oxford samo je tamo radi u nekoj ekološkoj organizaciji i krivo izbroji populaciju daždevnjaka. Onda je posta kuhar u Londonu. Onda je poče kuhat na televiziji. Zaljubi se u nigerijsku princezu Jo-jo. Vrati živit s materon i ocen. Piše roman/dramu/radio-dramu/scenarij za komediju o masovnom ubojici za BBC. Ćelavi.

Već nan je bi poče izahodit na uši. Čitali smo ga za doručak, ručak i večeru, i on je tako smotan i glupast i pun sebe da bi nas snerva skroz. A opet, nismo ga mogli pustit iz ruke.

Sad čitamo najzadnju knjigu. Adrian Mole i godine prostate. Adrian ima 39 godina, živi u preuređenemu smetu/handuću/svinjcu s ženon koja je napola Meksikanka i ćeron i ima probleme s prostatom. Vrata do su mater i otac. Vratila se i sestra koja je od hašomanke postala gotičarka. A tu je i prostata. Vrhunaravno.
adrian mole,golly&bossy

Komplet smo ostavili drugoj polovici gollyh&bossyh u Stari Kraj, a sve čitatelje pozivamo da ne čase časa nego odma se prime Adriana. Ponovo ili po prvi put. Svejedno, uvik se isplati.

Vaši
golly&bossy

- 19:16 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #