golly&bossy

petak, 02.07.2010.

Pismo kolegama Blogerima i našim Obožavateljima o tome kako su kopirani golly&bossy

Dragi Blogeri, dragi Obožavatelji...

Evo, prvi put u par godina postojanja Našeg bloga, obraćamo se direktno Vama u nadi da ćete Nas podržat i razumit i shvatit razlog ovog neuobičajenog početka Našeg posta. Svi koji Nas čitate i pratite, znate kako počinju postovi gollyh&bossyh...a sad s razlogom mijenjamo uobičajenu formu i molimo Vas za podršku i razumijevanje. Ali prvo uvod...Prošli tjedan smo išli u Split obavit neke poslove (redovni godišnji pregled, šoping, galerije, šišanje u Vedre, posjet kolegici u dizajnerskom studiju). I bio bi to sasvim uobičajeni ugodni dan u Splitu koji bi sigurno rezultirao jednim iscrpnim postom o postolima, Dalijevoj izložbi, pašteti od maslina i super uređenom kafiću Galerija, da Nam, nakon odlične kave i genijalnog štrudela u Bobisa na Rivi, pogled nije privukao plakat na kojemu upadljivo piše ime Našeg bloga. Šok i nevjerica! Prišli smo bliže plakatu, kao u crtiću protrljali oči i osjetili da mijenjamo boje kao pokvareni semafor. Iako promijenjenog fonta slova i modificiranog znaka između dvije riječi, golly&bossy doživjeli su svoj prvi poznati plagijat u povijesti! Ispod modificiranog loga piše da se traže mladi inventivni i kreativni ljudi koji žele posao. Čiziz!!! Bit mlad i kreativan, a radit za nekoga ko prozirno krade tuđe ideje...Greška u startu...Odmah smo zvali naš Alter ego i rekli što se dogodilo. Obje smo bile u totalnom šoku! Ali brzo smo se sabrale, zvale odvjetnike itd. Nakon par dana jednu od Nas dvije koje već par godina pišemo i stvaramo golle&bosse nazvala je prijateljica koja Nas redovito čita i pitala je li to golly&bossy kreću u biznis vode i otvaraju ugostiteljski objekt! I ona je vidjela plakat. "Ne. To su lažni golly&bossy:" Eto, dragi kolege Blogeri i dragi Obožavatelji, ako naletite na Naše ime u kontekstu koji nije blogerski, morate znat da to nismo Mi, nego oni koji su Nas iskopirali. Nemamo namjeru otvarat lokale, obogatit se, tužakat se, a najmanje se kitit tuđim perjem. Uzrečica "goli i bosi" je svačija. Svak je ima pravo koristit kako hoće. Mi smo je iskorisitili na svoj način, udahnuli joj novi život unutar našeg malog blogerskog univerzuma i već nekoliko godina ona dva "ll" i "y" na kraju obilježavaju jedno divno kreativno i dugogodišnje prijateljstvo koje nam je obilježilo život i izvuklo iz Nas sve moguće boje. Sretni smo da imamo svojih 117 funova i nastavit ćemo i dalje. Fejkeru želimo sreću u poslu. Uz stihove "Dug je put do vječnosti..." i "Možeš imat moje tijelo, ali dušu ne..." i parafraziranjem uzrečice iz poslovnog svijeta "Kopiranjem konkurencije nikad je nećete dostići". Mi, na sreću, nismo konkurencija. Mi smo golly&bossy.

p.s. Zahvaljujemo Našoj prijateljici Kate koja Nas je podržala, saslušala i otkrila Nam odličan kafić Galerija blizu Zlatnih vrata s dobrom kavom i simpatičnim konobarima te Nam pomogla oko fotodokumetacije plakata sa spornim logom. Namjerno ga nećemo objavit jer ne volimo fejk stvari. Ali kao pravi golly&bossy prilažemo fotke s par odličnih krpica kojima smo se počastili da bi ublažili duševne boli:

Modra majica na indijsko polubožanstvo Ganeš. Kupili smo je u super sweet dućanu Frida (ako idete od Voćnog trga prema Narodnom trgu, naletiti ćete na ovaj simpa butik pored kojeg se prodaju i genijalni domaći proizvodi /mindeli u cukaru, masline, bruštulane narančice.../):

Image and video hosting by TinyPic


Super cool crni polivalentni kombinezon u Benettona koji zadovoljava i šetnju plažom i otvaranje izložbe:

Image and video hosting by TinyPic

Pink donji dio kupaćeg kostima u Calzedoniji:

Image and video hosting by TinyPic




Na Pazaru smo kupili odlični vlaški sir, ali smo ga izili pa nemamo sliku.

Volu vas Washi golly&bossy

P.S. Još o temi na ovom kliku

- 19:52 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #