golly&bossy

ponedjeljak, 01.12.2008.

Gastro Korčula

Aloha, Klingoncy!

Cila prošla sedmica prošla Nam je u proslavi rođendana. Prvo su Nam Otac i Sin na isti dan slavili rođendan po sistemu "Stari dole, dica gore". Kroz kuću nam je protrča stampedo od 11 dice zajedno s pripadajućim materama, kurijoznim susidima i svojtom. Potpuno iscrpljeni, jedva smo dočekali sutrašnji dan kada smo bili gosti na mitskoj proslavi rođendana u Žrnovu naše drage prijateljice i kolegice, Crvenokose Čuvarice Tajne Makaruna. Ni ovi put ni Nas iznevjerila i dočekala je Nas i sve svoje brojne prijateje s desetak vrhunskih delicija. Dok smo Mi za rođendan Ocu i Sinu naručili jumbo pizzu, tortu, u Keruma kupili stopedeset vrsti grickalica i upregnuli sve tete da učinu kolače i sve servirali u plastičnim pijatima, Čuvarica Tajne Makaruna sve, ali apsolutno sve je učinila sama i Mi joj se uvik iznova divimo i klanjamo s trista kopalja. Chaperon! /za one koji ne znaju što znači "chaperon" to doslovno na francuskom znači "šešir", a tumači se kao "kapa dolje". To smo doznali u jednoj knjizi Umberta Ecca; mislimo u "Potrazi za savršenim jezikom" op. a./ Rođendan se slavi u njenom privatnom starom kaštelu u kojemu je predivni veliki velikani komin:
Image and video hosting by TinyPic
Na stolu Nas je dočekala kofica u kojoj su bile male pogačice od integralnega brašna sa sjemenkama, teća puna sočiva, marmelada od brusnica i drugog šumskog voća, pašteta od balančane i pašteta od pileće jetre, vino i čaj od domaćih trava. To je, kako smo se i nadali, bi tek početak.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Vino je bilo crno. Odličan peliški Postup. Nismo pili puno, jer smo morali vozit i vodili smo se latinskom poslovicom "Pij malo, ali pij dobro."
Image and video hosting by TinyPic
Nakon što smo isprobali pogače sa svim mogućim kombinacijama: pašteta od pileće jetre feat. marmelada od brusnice, marmelada od brusnice feat. pašteta od balančani u kojoj je bilo vlasca, konjaka i kapara, Čuvarica Tajne makaruna donila je predivnu teću punu tjestenine iz Barija s kozjim sirom i kaparama. Mi smo rekli "O Dii, O Dea vesta", a ostali su rekli "Stoliću, prostri se..." i počela je mitska gozba.
Image and video hosting by TinyPic
Zaboravili smo reć da je na početku bila i torta od povrća koja je izgledala ovako:
Image and video hosting by TinyPic
Kad smo to sve probali i podrobno izanalizirali, vodili smo nekoliko konstruktivnih razgovora o umjetnosti, modi i filozofiji. Onda su došle karaoke i svi smo pjevali, plesali i ludovali, a Mi smo skinuli Alku Vuicu i pjevali promuklim glasom Marlen Ditrih "Laži, laži, laži me...ti to radiš najbolje", a ekipa je odvaljivala i plesala u ritmu. Koristili su se svi mogući rekviziti za umjetnički dojam, a jedna je zgodna Mama plesala s metlom. Ludilo! U međuvremenu, je jedna druga zgodna Mama pekla meso.
Image and video hosting by TinyPic
Onda je meso bilo gotovo i svi su opet išli jist. Mi smo plesali, pjevali, jili, govorili i sve slikavali.
Image and video hosting by TinyPic
A onda je doša genijalni kolač od suhih smokava i rogači i Mi smo se Domaćici poklonili doživotno.
Image and video hosting by TinyPic
Na zapadni dio otoka Korkyre zaputili smo se ništo malo prin po noća, ali Nas je ipak prati osjećaj da se pretvaramo u fucking Bundevu i obećali smo sebi da od sutra gremo na dijetu. Kako Nam matematika nikad ni bila jača strana, nismo znali izračunat sve kalorije koje smo nagomilali u dva dana, ali Naš urođeni instinkt za Lijepo je vikao: "Dosta!" A onda Nas je sutra dan prijateljica zvala na večeru u Zubaća valu di smo blagovali pileća krilca u kajenu i medu i rezance od rižinog brašna s plodovima mora. Prin tega je bila juha tzv. "Župica" od kaše i suhega mesa...
Vashy.

p.s. Sva srića da gremo u masline.


- 09:55 - Komentiraj (17) - Isprintaj - #