golly&bossy

ponedjeljak, 30.06.2008.

Naše grčko vjenčanje – dan četvrti / Our big fat greek wedding – day four

POST FESTUM

Draghi Nashi,
Zadnji dan je proteka onako kako post festum dan i mora bit – lagano lagano. Jedino što bi Min bili spali baren do 2, ali valo nan se dignut kolo 10 da se odjavimo iz hotela. Belgijanke su rentale auto i išle u svoj jezd po Grčkon, a min smo ostali i Solunu jer smo sutra putovali nase.
Došli su Zoi i Dimitris po nas i još nike svoje prijateje i odšetali smo se do centra na kafu (min bi bili volili da smo išli s auton jer nan se nakon sinoćnega čaganja nimalo ni hodilo, ali ni bilo kamo).

Usput smo prošli ku jednega beskućnika koji živi na kantunu ove ulice. Još nan je jučer frajer koji nas je vozi nazad u hotel priča o njemu. On živi na ten kantunu, uzgaja biljke (na slici) onda ih prodaje, a praktički je nadzorni sustav za kvart jer zna sve sto se događa. Išli smo ga slikat, a on ni bi presretan s tin i srića ne razumimo grčki jer nan je stvarno svašta izgovori.


The last day went the way post festum day should go – very easy. The Belgian girls rented the car and went on, and we stayed in Thessaloniki because we were flying the next day. So Zoe and Dimitris came to pick us and some other friends and we walked to the centre for a coffee.

On our way we passed by a homeless guy that lives on a corner of this street. The guy that was taking us back to the hotel the day before told us about him. He lives on that corner, grows these plants, sells them, and he is practically a surveillance system for the neighbourhood because he knows everything that is going on there. We took a picture of him, but he wasn’t very happy with that and good thing we don’t speek Greek because what he told us wasn’t nice.


Napomena: temperatura je bila oko 30 °C.
Photobucket
N.B.: it was around 30 °C in the shade.

Kafa u Solunu, a i u cilon Grčkon je stvarno skupa, ali stvarno stvarno skupa. Mislimo, isto in iz Brazila dohodi kako i nama a 4-5 puti je skupja. Dobro, donesu ti i vrč vode odma na početku, i kolače, ali voda ih ne košta nego ono što se operu žmuli, a nisu ni kolači puno.
Ali, ono što je razlika su kafići i kako su uređeni. Svi, ali svi su stvarno vrhunski.

Coffee in Thessaloniki, and in the whole of Greece is really expensive, but really really expensive. I mean, they get it from Brasil just like we do and it is 4-5 times more expensive. OK, they bring you a bottle of water when you sit, and then cakes, but still.
Although, there is a significant difference – the interior desing. All the caffés are wow.


Prvi test kafića su zahodi. Ma pogledajte samo ove mramorne lavandine.
Photobucket
First test of a bar are the toiletts. Just look at this marble lavatories.

I ova naslikana vrata. Ode je gust učinit potribu.
Photobucket
And painted doors

A za ugođaj popodnevne kafe brine se DJ.
Photobucket
There is a DJ too

Svaka naša kafa je zaslužila da se slika. Jer i sami ste rekli Daleki to ni obična kafa to je Kafa.
Photobucket
Every coffee we had deserves a picture.

Još samo rič o pasima. I prin (klik) smo van govorili o velikin pasima na solunskim ulicama. Stvarno su ogromni i izuzetno miroljubivi. A sad smo zaključili da mora bit da su nan nekin drogama. Izgledaju kao đankoze, tun i tamo malo podignu glavu i onda nastavu ležat. S vrimena na vrime se pomaknu i odvuku metar daje i tako cili dan.

Ovo je primjer pasa đankoze.
Photobucket
Our conclusion is that the street dogs of Thessaloniki are on something. They are junkie-dogs.

Eto, popili smo kafu, onda smo išli u Zoe, onda smo gledali što je dobila. Bilo je i prekrasnih slika, i bezveznih žmuli za koje se nada da ih može zaminit. Malo smo se družili s njon i njeznima, išli na obid (to u Posebnen dodatku), kupili kolače u jednon od najbojih slastičarni u Solunu (i to u Posebnen dodatku), malo ubili oko popodne, onda pijuckali šampanjac na taraci, onda se spakirali do kraja, onda čavrljali s Zoe i onda išli na avion.
Slijedi izvještaj iz Budimpešte i Posebni dodatak. Uh, slomit će nas ovi blog.

After that we went to Zoe’s place, opened her presents with her. She got great artworks and not great glasses she hopes she can exchange. We hanged out with her family, went for a lunch (see the Special part), bought cakes in one of the best pastry shops in Thessaloniki (see the Special part for that too), took a siesta, sipped champagne on the terrace, finish packing, chatted with Zoe and then went to the airport.
Coming soon: the report from Budapest and the Special part. Uff, this blog is really demanding.


Vashi

- 07:12 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #