golly&bossy

nedjelja, 10.02.2008.

Boje su u nama, plava posebno

Photobucket

Draghi Nashi,
Kako se dan produži, a vjetrovi navješćuju proljeće i mi smo shvatili da nam treba rebranding. Ključni element našeg novog vizuelnog identiteta bit će smeđa kožna jakna. Zato smo se u subotu, unatoč inicijativi za bojkotiranje kupovine, uputili u još jedan hram potrošačkog društva. Obilazili smo dućane, isprobavali smeđe kožne jakne kojih stvarno ima dosta. Onda smo uletili u još jednu butigu s robom na kila. Nova kolekcija bila je uredno složena po vješalicama, ali zato je stara roba bila nabacana na ogromnem stogu. Hm, promislili smo i povukli nešto žuto. Kad tamo žuta majica s crnim kazetama po sebi. Samo 49 kn. Ala, prolaziš. Onda nam je za oko zapelo nešto roza/boja fuksije. Prugasta majica. Isto 49 kn. Ala. Onda nešto s velikim žutim prugama. Hm, ti ćeš bit dobra za po kući rekli smo ton majici. Onda smo povukli i nešto crveno. Rokenrol majica bez rukavi, s crnim printom. Za po liti i za ispod jakete, zaključili smo. Opet smo vidili ništo roza, povukli, kad tamo roza majica na zebru. Ideš, rekli smo i njoj.
S 5 majica i 10 boja u ruci uputili smo se prima blagajni kad smo na lutki spazili bilo-sivo-žutu kockastu maramu. Di Vam je ova marama, što je tu na lutki, pitali smo prodavačicu, koja nas je uputila na odjel marama. Tako da smo uzeli i nju, naravno.

Ali, kako je sve počelo s bojama danas. Jutros, čitamo novine i pijuckamo čaj kad tamo na dvi stranice o 50 godina pjesme Volare. Između ostalega tu piše i da je tekstopisca Franca Migliaccija za stihove “nel blu dipinto di blu” ispirirala Chagallova reprodukcija koju je ima na zidu. Koja je to slika bila ne piše, ali boguhvala bar kod Chagalla malo-malo pa lete ljubavnici po modrom nebu.
Obožavamo kad vidimo kako život oponaša umjetnost na najvjerojatnije načine i citiramo dalje novinara Ivanjeka: “U djelu velikog slikara postoji ne samo “plavo u plavom” nego i gotovo ikonična pozicija lebdećih-letećih ljubavnika. Ljubav je ona snaga koja mladima daje krila za let, smatrao je Chagall, a preuzeo Migliacci.”

I sad… je li da je, Daleki, sve povezano. Kako da se sve vrti oko Nas (Nas i Vas). Evo, prin misec dana smo bili vidit Chagalla i pisali kako je Chagall ljubav, a sad to isto čitamo u novinama. Radi ovakvih stvari imamo osjećaj da nam je život jedan gesamtkunstwerk. U boji, naravno.

Vashi



...nel blu dipinto di blu... ...felice di stare lassů...

- 11:21 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #