golly&bossy

nedjelja, 06.01.2008.

O postu i kontemplaciji tijekom proteklih blagdana, o robi (naravno), knjigama, izložbama i zabrani pušenja

Draghi Nashi,
Taman smo seli da ćemo štogo napisat za naš gollynbossy.blog.hr kad vidimo da ste se i Vin već javili s osvrtom na trenutnu društveno-modnu situaciju.
Imate pravo, i min smo odahnuli što je sve ovo prošlo. Neznamo kako je u Vas, ali u Nas je Božić i Nova godina vrime posta i kontemplacije. Jede se skromno, manje negošto je potriba, a ta glad pomaže da se bolje uroni u sebe i meditira na bit i bitak. Boguhvala, sad je to iza nas i možemo opet počet jist normalno.
Inače, mi Van kašjemo i šmrčemo. Zima je stisla nemilice, grad je okovan u led, a mi opsesivno maštamo o globalnom zatopljenju. Sve naše dolčevite i vunene žempere koje lani nismo htili ni pogledali sada s ljubavlju privijamo oko sebe.

Naše kašjanje i šmrčanje posljedica je i novogodišnjeg tuluma na kojem je niko stalno otvara balkonska vrata, ali i manijakalnog pretraživanja dućana to ledeno jutro u potrazi sa samoljepivim buštem. Našli smo ga i stvarno se isplati (poslat ćemo Van slike). Preporučamo Women's Secret. To je nova butiga donje robe i imaju stvarno slatkih stvari. Između ostalih i samoljepivi bušt u dvi vrste - za manje i za veće sise.

Inače, naši su se uputili u Stari Kraj Hercegovinu di će nastavit kontemplaciju i post, s posebnim naglaskom na nemrs jer je to kraj poznat po vegetarijanskim specijalitetima. Usput su stali u Vid/Naronu u muzej. Jeste li Vin bili tamo? Jeste li zato da kad drugi put dođemo da se zajedno uputimo u muzeološko-gastronomsku ekspediciju. Pogledat ćemo muzej i počastit se žabama. Što Vin mislite?
Sad ćemo uvest malo politiku u svoju butigu. Znate da Min po našen određenju nismo za demokraciju nego za prosvjećeni apsolutizam. Ali, jučer smo dali pet ovin našim političarima što su rekli da će nova vlada zabranit pušenje na javnim mjestima. To nas je iznenadilo jer dosad ni bilo govora o temu, ali onda smo promislili da koji bi to političari spominjali tako ništo u predizbornoj kampanji u zemlji di 30% odraslih puši. Pa ko bi glasa za njih. Popušili bi na izborima samo tako. Uglavnom, totalno smo za zabranu pušenja na javnim mistima, iako smo cili život jedan tolerantni nepušač koji se potpuno prilagođava svojim prijateljima pušačima. Nikad ni jedan pušač ni reka: ”Ala, sedimo ovdje, ovdje se ne puši.” Ne, svi bi odma rekli “Primistimo se, ovdje se ne može pušit.“

I na kraju, bi se još mrvicu osvrnuli na prošlu godinu. Puno njih rade puno popisa i pregleda najboljega u prošloj godini pa smo se odlučili i min. Ergo:

Top 3 najbolje knjige koje smo pročitali u 2007 (abecednim redom):
Lov na divlju ovcu - Haruki Murakami
O svemu vidljivom i nevidljivom - Lucia Etxebarria
Putovanje u srce hrvatskog sna - Vlado Bulić
A posebnu nagradu dodjeljujemo seriji romana Prva damska detektivska agencija (Prva damska detektivska agencija, Žirafine suze, Moralka za ljepotice, Kalahari škola strojopisa za muškarce). Pisac Alexandar McCall Smith. Ovo su skroz drukčiji romani od svega što sad postoji. Radi njih sad imamo životni san poć u Bocvanu.

Top 4 najbolje odjeće koje smo kupili ili dobili (abecednim redom):
Babarin
Bili kapot (kojega smo i izgubili i odali mu posebnu počast u postu Requiem za naš bili kapot)
Samoljepivi bušt
Retro haljina iz H&M
Photobucket
... to je ta haljina, samo što je naša boje bile kafe (pola kafe, pola mlika)

Kao ovisnik o MTV spominjemo i nama najdraže spotove:

... znali smo jednega koji je reka da će pit i pušit dok mu glas ne bude kako Tom Waitsu
Come on up to the house - Tom Waits
Like a boy - Ciara
Lovestoned/I think that she knows - Justin Timberlake

Najbolje izložbe:
Hrana - Etnografski muzej u Zagrebu
Nadrealistički dizajn - Victoria&Albert Museum u Londonu
Svaka Vaša izložba - Centar za kulturu u Starom Kraju

Najdraže emislije na televiziji:
Pimp my ride - MTV
The Planet's Funniest Animals - Animal Planet
Vremenska prognoza - bilo koja televizija

A u novoj godini veselimo se ponovnen putu u Solun, putu u Madrid i filmu Seks i grad. Novogodišnjih odluka nemamo, ali Cimer nan je predloži da nan novogodišnja odluka bude da počmemo pit. Promislit ćemo o temu.
Pozdravjamo Vas.
Vashi

- 12:44 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #